Vienkāršā Lieldienu pasha

Sastāvdaļas:

  • 3 sakulti olu dzeltenumi

  • 240 ml saldā krējuma

  • 120 g cukurs

  • 60 ml šķidrs medus

  • 1 TK vaniļas esences vai 1 vaniļas pāksti

  • 1 TK brendija, 1 TK sarīvētas citrona vai apelsīna miziņas, vai citrona sulas – pēc vēlmes un pieejamības

  • 900 g biezpiens

  • 60 g sviests

  • Šķipsna sāls

  • 100 g žāvēti augļi – vīģes, aprikozes, dateles, plūmes, rozīnes

  • 50 g rieksti pēc izvēles

Pagatavošana:

  1. Bļodā sakuļ saldo krējumu ar šķipsnu sāls. Atstāj putukrējumu pagaidām malā.

  2. Atsevišķi sakuļ sviestu ar cukuru, pa vienam pievienojot olu dzeltenumus. Masai pievieno biezpienu, vaniļu, citrona sulu, apelsīna miziņu, brendiju, medu. Visu kārtīgi sajauc.

  3. Masai liek klāt saputoto krējumu, augļus un riekstus. Visu kārtīgi sajauc.

  4. Izklāj sietu ar marli, tajā liek iekšā pashas masu un pašu sietu bļodā ievieto vismaz uz 12 stundām ledusskapī, lai liekais šķidrums notecētu bļodā. Vislabāk pashu nostādināt vēl ilgāk – līdz pat 4 dienām.

Kad pasha nostāvējusies un gatava, to ēd ar svaigiem vai konservētiem augļiem, ogu mērci vai ko citu, kas garšo.

Previous
Previous

Krāsainie pavasara salāti ar tunci

Next
Next

Kūka “Bites dūriens”