Vienkāršā Lieldienu pasha
Sastāvdaļas:
3 sakulti olu dzeltenumi
240 ml saldā krējuma
120 g cukurs
60 ml šķidrs medus
1 TK vaniļas esences vai 1 vaniļas pāksti
1 TK brendija, 1 TK sarīvētas citrona vai apelsīna miziņas, vai citrona sulas – pēc vēlmes un pieejamības
900 g biezpiens
60 g sviests
Šķipsna sāls
100 g žāvēti augļi – vīģes, aprikozes, dateles, plūmes, rozīnes
50 g rieksti pēc izvēles
Pagatavošana:
Bļodā sakuļ saldo krējumu ar šķipsnu sāls. Atstāj putukrējumu pagaidām malā.
Atsevišķi sakuļ sviestu ar cukuru, pa vienam pievienojot olu dzeltenumus. Masai pievieno biezpienu, vaniļu, citrona sulu, apelsīna miziņu, brendiju, medu. Visu kārtīgi sajauc.
Masai liek klāt saputoto krējumu, augļus un riekstus. Visu kārtīgi sajauc.
Izklāj sietu ar marli, tajā liek iekšā pashas masu un pašu sietu bļodā ievieto vismaz uz 12 stundām ledusskapī, lai liekais šķidrums notecētu bļodā. Vislabāk pashu nostādināt vēl ilgāk – līdz pat 4 dienām.
Kad pasha nostāvējusies un gatava, to ēd ar svaigiem vai konservētiem augļiem, ogu mērci vai ko citu, kas garšo.