Medus marķējums – kam pievērst uzmanību iegādājoties medu?

  • Nosaukumā var tikt minēts medus veids, piemēram, dažādu ziedu, pavasara ziedu, vasaras ziedu medus, vai būs konkrēti norādīta precīza medus šķirne jeb tā botāniskā izcelsme, piemēram – liepu, griķu, viršu medus.

  • Uz medus etiķetes jābūt norādītai produkta (medus) tīrajai masai gramos vai kilogramos.

  • Kā jebkuram produktam, arī uz medus ir jābūt rakstītai tā izcelsmei – konkrētai valstij.

  • Šis numurs ir medus ražotāja sastādīts, kas nodrošina informāciju par konkrētu medus partiju un tās izsekojamību.

    Partija ir vienādos apstākļos ievākts, izsviests un iefasēts medus. Jābūt dokumentētiem un izsekojamiem partijas rašanās apstākļiem.

  • Medus ir viens no produktiem, kas nebojājas un, pareizi to uzglabājot, tā derīguma termiņš būs gadiem ilgs.

    Medus jāglabā istabas temperatūrā un pēc katras lietošanas, tas jātur cieši noslēgtā traukā.

  • Uz etiķetes obligāti jābūt skaidri norādītam reģistrētam ražotāja, iepakotāja vai pārdevēja nosaukums un adrese.

    Lai pārdotu medu, ražotājam, iepakotājam vai pārdevējam, ir jābūt reģistrētam Pārtikas un veterinārā dienesta pārtikas aprites reģistrā, citādi pārtikas produktus ražot un tirgot nemaz nedrīkst.