Krāsainie pavasara salāti ar tunci

Sastāvdaļas:

  • 8-10 paipalu olas

  • 200 g salātu maisījuma pēc izvēles

  • 1 liels gurķis

  • 1 paprika (var būt dažādas krāsas, lai salāti būtu krāsaināki)

  • 100 g tomātiņu (arī te iesakām izmantot dažādu krāsu)

  • 1/2 sīpola (ja nevēlies, vari izmantot puravu)

  • avokado

  • bundžiņa ar tunci savā sulā

Salātu mērcīte:

  • 1 ĒK medus

  • 2 ĒK olīveļļas

  • 1 ĒK balzametiķa

  • Sāls un pipari pēc garšas

  • Citrona sula pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Liek paipalu olas vārošā ūdenī un vāri 3-4 minūtes, lai tās būtu cieti vārītas. Pēc tam atdzesē un nomizo.

  2. Kamēr olas vārās, nomizo un sagriež avokado, gurķi, papriku un tomātiņus, sīpolu.

  3. Nelielā bļodā sajauc medu, citrona sula, olīveļļu, balzametiķi, sāli, piparus. Visu kārtīgi samaisa.

  4. Lielā bļodā kārto salātus, sagatavotos dārzeņus un avokado. Pievieno mērci un viegli sajauc.

  5. Tuncim notecina lieko sulu, sadala mazos gabaliņos un izkārto pa porciju šķīvjiem.

  6. Paipalu olas pārgriež uz pusēm, kārto uz salātiem. Pēc vēlēšanās pievieno arī kādu svaigu garšaugu (piemēram, pētersīļus vai baziliku), pārslaka ar balzāmetiķi.

Lai labi garšo!

Previous
Previous

Itāļu mandeļu cepumi

Next
Next

Vienkāršā Lieldienu pasha