Itāļu mandeļu cepumi

Ricciarelli ir tradicionāls itāļu našķis no Sēnas – mīksti mandeļu cepumi, kas pārklāti ar pūdercukuru. Esam tradicionālo recepti uzlabojuši – protams, pievienojiet tiem medu. Forma cepumiem var būt dažāda – ovāla, apaļa, rombveida vai taisnstūra, vārdu sakot, kā pašiem tīk.

Sastāvdaļas:

  • 200 g mandeļu milti

  • 120 g pūdercukura + nedaudz pārkaisīšanai

  • 2 lieli olu baltumi

  • 85 g dažādu ziedu medus

  • 1 TK vaniļas ekstrakta vai vaniļas cukura

  • 1 apelsīna vai citrona miziņa (pēc izvēles)

  • 1/2 TK cepamā pulvera

  • šķipsna sāls

Pagatavošana:

Mīklas pagatavošana

  1. Lielā bļodā sajauc mandeļu miltus, pūdercukuru, cepamo pulveri un sāli. Labi samaisa, lai nodrošinātu, ka nav kunkuļu

  2. Citā bļodā saputo olu baltumus stingrās putās, pēc tam iecilā medu, vaniļas ekstraktu un apelsīna miziņu, kārtīgi samaisa

  3. Sajauc mitrās un sausās sastāvdaļas, lēnām pievieno olu baltuma maisījumu pie sausajām sastāvdaļām, maisa līdz izveidojas bieza, lipīga mīkla.

  4. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 150 ° C. Cepešpannu izklāj ar cepampapīru. Izmantojot karoti vai rokas, veido mīklu mazās apaļās vai ovālās bumbiņās. Kārto cepumus uz sagatavotās cepešpannas, svarīgi nepārblīvēt pannu, nodrošini, ka starp cepumiem ir pietiekami daudz vietas.

  5. Cepumus liek cepeškrāsnī un cep 12 līdz 15 minūtes vai līdz malas kļūst gaiši zeltaini brūnas. Kad tie ir izcepti, izņemiet tos un ļaujiet tiem pilnībā atdzist. Kad tie ir atdzisuši, bagātīgi pārkaisa ar pūdercukuru.

Previous
Previous

Salāti ar zilo sieru un medus dresingu

Next
Next

Krāsainie pavasara salāti ar tunci