Medus mafini

Kuram gan negaršo labs mafins? Ātra, vienkārša recepte ar mājās atrodamām sastāvdaļām.

Sastāvdaļas:

  • 200 grami miltu

  • 100 grami cukura

  • 3 tējkarotes cepamais pulveris

  • 1/2 tējkarotes sāls

  • 240 ml piena

  • 85 grami medus

  • 60 grami sviesta

  • 1 ola

Pagatavošana:

  1. Ieslēdz cepeškrāni uz 200°C;

  2. Sagatavo mafinu pannu un ieliek tajā papīra formiņas;

  3. Lielā bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, cukuru, cepamo pulveri un sāli;

  4. Katliņā liek medu, sviestu un pienu. Silda uz nelielas uguns, līdz sviests sāk kust, ņem nost no plīts. Kārtīgi samaisa. Pievieno maisījumam olu;

  5. Slapjo maisījumu lej klāt pie sausā un kārtīgi samaisa;

  6. Mīklu ar karoti pilda mafinu formītēs, aptuveni 3/4 pilnas. Cep 200 grādos 15-18 minūtes, līdz mafini zeltaini brūni.

Previous
Previous

Medus kēkss

Next
Next

Grilēts arbūzs