Grilēts arbūzs
Ja vēlies pārsteigt sevi un savus viesus ar ko nebijušu, šī būs īstā recepte!
Sastāvdaļas:
Arbūzs, sagriezts trīsstūra šķēlītēs (2-3cm biezas),
2 ēdamkarotes olīveļļas
1/2 tējkarote sāls
1/2 tējkarote pipari
2 ēdamkarotes medus
Balzāmetiķis
Sakapāti lociņi (pēc izvēles)
Sadrumstalots Fetas siers (pēc izvēles)
Pagatavošana:
Nelielā bļodā sajauc olīveļļu, medu un balzāmetiķi. Apslaki arbūza šķēlītes no abām pusēm ar marinādi un pārkaisi ar sāli un pipariem.
Kārto arbūza gabaliņus uz grila restēm un cep aptuveni 2 minūtes no katras puses, ja vēlies, pārslaki vēlreiz arbūzu ar medus-balzāmetiķa marinādi.
Dekorē ar sasmalcinātiem lociņiem un pasniedz siltu!
Piezīme: svaigam pieskārienam pasniedz arbūzu, kas papildināts ar drupinātu fetas sieru.