Medus kūka
Sastāvdaļas mīklai:
250 g medus
1 TK sodas
trīs olas
500 g miltu
250 g cukura
skābais krējums
Pagatavošana:
Ūdens peldē silda medu, kad tas kļuvis šķidrs, pievieno sodu – ieteikums, izvēlies lielāku bļodiņu, jo medus ar sodu kārtīgi uzputosies
Medus masu noņem no uguns un kārtīgi atdzesē
Pievieno sakultas olas
Pievieno mīklai miltus un samaisa
Ieslēdz un uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem
Sagatavo cepampapīra plāksnes un divas cepešpannas, ko vienu pēc otras ņemt ārā un nomainīt. Ar cepampapīru noklātā cepešpannā uzlej apmēram vienu kausu mīklas tā, lai veidojas plāna kārta, izlīdzina, lai būtu vienmērīga.
Liek krāsnī un cep apmēram 2-3 minūtes. Kad izcepusies zeltaina/gaiši brūna, to izņem no cepeškrāsns un liek cepties nākamo kārtu. Tā atkārto, līdz izcepta visa mīkla.
Kad kūkas kārtas atdzisušas, tām apgriež maliņas, lai veidotos vienāda forma. Atgriezumus ieliek 100 grādu karstā cepeškrāsnī un pakaltē, līdz mīkla izžuvusi un viegli drūp. Tad izkaltētos kūkas atgriezumus sadrupina, izveidojot drupačas, ar kurām vēlāk dekorēt kūku.
Laiks kārtot kūku – liekot starp kārtām krējumu un uzkaisa cukuru, ja vēlies vēl izteiksmīgāku garšu starp kārtām pievieno vēl medu.
Kad kūka gatava, pārber ar sagatavotajām drupačām.