Ceptas garneles ar medu un ķiplokiem
Izteiktas garša buķete, ko veido ķiploka, sojas mērces un, protams, medus kombinācija. 20 minūtes un vakariņas ir gatavas!
Sastāvdaļas:
70 g medus
50 ml sojas mērces
1 ĒK saspiestu ķiploku
1 TK sarīvēta ingvera
450 g vidēji lielu mizotu garneļu
2 TK olīveļļas
Pagatavošana:
Palielā bļodā sajauc kopā medu, sojas mērci, ķiploku un ingveru un kārtīgi samaisa.
Marinādei pievieno garneles, samaisa un ieliek ledusskapī marinēties uz 15-30 minūtēm.
Uz vidēji lielas uguns uzsilda pannu ar eļļu, var pievienot klāt arī gabaliņu sviesta. Kad panna uzsilusi, izkārto garneles, tā lai tās nav pārāk cieši, apcep 2 minūtes no katras puses.
Pasniedz ar graudzētu maizi un salātiem vai tvaicētiem dārzeņiem, rīsiem. Lai labi garšo!