Medū karamelizēti burkāni

Lieliska piedeva gaļas ēdieniem. Mutē kūstoši burkāni, kas pagatavojami pavisam ātri.

Sastāvdaļas:

  • 500 g burkāni

  • 2 ēdamkarotes sviesta

  • 2 ēdamkarotes olīveļļas

  • 2 ēdamkarotes medus

  • 1 tējkarote laima/citrona sulas

  • 2 daivas ķiploka

  • šķipsniņa sāls

  • 30 ml ūdens

  • timiāns

Pagatavošana:

  1. Nomizo burkānus un sagriež vienāda biezuma gabalos, lai tie vienādi pagatavotos.

  2. Uz vidēja karstuma pannas izkausē sviestu ar eļļu un liec sautēt burkānus, ik pa laikam apmaisot.

  3. Samaisa medu ar rīvētu ķiploku, sāli, timiānu, laima sulu un ūdeni.

  4. Kad burkāni viegli karamelizējušies, pievieno medus mērci un sautē, līdz tie gatavi.

  5. Ja burkāni pēc mērces notvaicēšanās vēl ir cieti, pievieno vēl nedaudz ūdens un ļauj tam atkal iztvaikot.

Previous
Previous

Ceptas garneles ar medu un ķiplokiem

Next
Next

Cepta laša fileja