Avokado-zemeņu tosts
Brīvdienu rīts ar siltu, gardu un krāsainu grauzdiņu omas uzlabošanai un enerģijas vairošanai tiem, kuri mīl garšīgi paēst un nesteidzīgi baudīt nedēļas nogales uzsākšanos.
Sastāvdaļas:
Avokado
Baziliks
Citrons
Sāls
Medus
Sviests
Maize
Recepte:
Ieslēdz krāsni uz 190 grādiem.
Kamēr tā silst, izņem avokado kodolu un samaisa tā masu ar baziliku, citrona miziņu, sāli un vienu tējkaroti medus.
Bļodā ieliek sviestu, nedaudz medus un liek kausēties mikroviļņu krāsnī. Medus/sviesta maisījumu uzsmērē uz maizes šķēles abām pusēm un liek krāsnī apgrauzdēties. Pēc 6-8 minūtēm apgriež, līdz kamēr abas puses zeltaini brūnas.
Avokado masu kārto uz grauzdiņiem un papildina ar sagrieztām zemenēm. Pāri pārlej medu. 🍯