Medū glazēta vistiņa

Neņemiet ļaunā, veģetārieši – šī recepte domāta īstiem gaļas cienītājiem!

Gatavošana, iespējams, nedaudz laikietilpīgāka kā citas, tomēr rezultāts neatstās vienaldzīgos.

Iepriecini sevi un ģimeni, brīvdienās ceļot galdā it kā klasisku ēdienu, bet tomēr ar savu īpašo medus un atsvaidzinošā apelsīna nošu klātbūtni.

Sastāvdaļas vistai:

  • Vistas gaļa

  • 250 g milti

  • 2 olas

  • 400 g rīvmaize

  • 30 ml eļļa

  • sāls, pipari

Sastāvdaļas medus glazūrai:

  • 250 g medus

  • 170 ml apelsīnu sulas

  • 60 ml sojas mērce

  • 2 ķiploku daiviņas

  • 2 TK asās mērces

  • 1 TK malti melnie pipari

  • 1/2 TK sāls

  • zaļumi pasniegšanai

Pagatavošana:

  1. Liec sildīties krāsni uz 200 grādiem;

  2. Trīs dažādās bļodās liec miltus, olas un rīvmaizi, kurai klāt pievienota eļļa;

  3. Katrā bļodā pievieno sāli un piparus;

  4. Noskalo, nosusini vistu un apber abas puses ar sāli un pipariem. Sac ar vistas likšanu miltos, tad olā un visbeidzot rīvmaizes maisījumā. Liec cepamtraukā.

  5. Gatavo 25 minūtes.

  6. Kamēr vista gatavojas, pannā liec medu, apelsīnu sulu, sojas mērci, sasmalcinātu ķiploku daiviņas, aso merci, sāli un piparus. Karsē līdz maisījums uzvarījies.

  7. Pēc 25 minūtēm ņem vistu ārā no krāsns, apgriež otrādi, samazina temperatūru līdz 170 grādiem un pārlej ar medus maisījumu, atstājot 1/4 pannā.

  8. Liek vistu atpakaļ krāsnī un cep vēl 10 minūtes.

  9. Atlikušo mērces daudzumu liek uz uguns un uzvāra līdz masa ieguvusi sīrupainu konsistenci.

  10. Ņem vistu ārā no krāsna, pasniedzot pārlej ar medus mērci un pārkaisa ar garšaugiem pēc izvēles.

    Labu apetīti!

Previous
Previous

Rupjmaizes kārtojums

Next
Next

Medus un jogurta parfē