Ābolu krambls jeb āboli drumstalās

Klasiskās ābolmaizes garša, zeltaini kraukšķīgas drupačas ar kanēļa notīm, zem tā visa mutē kūstoši āboli. Skan labi, vai ne? Šajā receptē iespēja arī variēt ar augļiem, it sevišķi tad, ja pašam dārziņš - āboli, plūmes, rabarberi, nektarīni, sauja ogas – iespējas variācijām, garšīgi un vienkārši!

Sastāvdaļas:

  • 4 nomizoti un sagriezti āboli

  • 2 ēdamkarotes medus

  • 1 ēdamakarote miltu

  • 2 tējkarotes citrona sulas

  • 1 tējkarote kanēļa

Drumstalām:

  • 250 grami auzu pārslu

  • 45 grami miltu

  • 60 grami mīksta sviesta

  • 80 grami medus

  • 1/4 tējkarotes kanēļa

  • šķipsniņa sāls

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200ºC.

  2. Ābolus nomazgā, nomizo, izņem serdes un sagriež šķēlītēs.

  3. Sajauc ābolus ar medu, miltiem, citrona sulu un kanēli, liek ietaukotā cepamtraukā.

  4. Sajauc visas drumstalu sastāvdaļas, kārtīgi samīca, lai veidotos drupačas.

  5. Drupačas pārkaisa pāri āboliem un cep sakarsētajā krāsnī
    30-40 minūtes, līdz āboli ir mīksti un drupačas kļūst zeltaini kraukšķīgas. Pasniedz ar iecienītāko saldējumu!

Previous
Previous

Brokastu veselīgā burciņa