Karstvīns

Kāda gan būtu ziema un svētku noskaņa bez gardā un sildošā karstvīna. Piedāvājam nedaudz citādu karstvīna recepti, kas radīs svētku noskaņojumu un patīkamu aromātu.

karstvīns krūzītē ar medu un garšvielām

Sastāvdaļas:

Sarkanvīns (750ml)

2 apelsīni

Kanēļa standziņa

5 krustnagliņas

3 ĒK medus

5 smaržīgie pipari

Pagatavošana:

  1. Apelsīnam nogriež pāris miziņas un izspiež no apelsīniem sulu.

  2. Katliņā lej sarkano vīnu, pievieno apelsīna miziņu, kanēli, smaržīgos piparus, krustnagliņas un karsē.

  3. Kad maisījums uzkarsis, pievieno tam medu un maisa, līdz tas izkusis.

  4. Pielej apelsīnu sulu, kārtīgi apmaisa un tas ir gatavs pasniegšanai!

  5. Ja vēlies klāt vari vēl pievienot ābolu, rozīnes vai dzērvenes.