Cepts fetas siers ar medu
Sastāvdaļas:
200g fetas siera
Tumšā maize (ciabatta, rupjmaize)
1-2 ķiploka daiviņas
3-4 ĒK medus
Timiāna zariņi
Pagatavošana:
Izņem fetu no iepakojuma un liek to uz virtuves papīra dvieļa un uzklāj no augšpuses arī, atsāj istabas temperatūrā uz 1 stundu, lai feta atdotu visu lieko mitrumu.
Sagriež maizi šķēlēs, pārslaka ar olīveļļu un ierīvē ar ķiploku. Liek cepeškrāsnī apgrauzdēties uz 5-10 minūtēm, līdz maizes šķēlītes kļūst zeltainas un kraukšķīgas.
Fetu izņem no papīra dvieļiem, liek nelielā cepamtraukā, pārslaka ar medu, pievieno timiānu, sāli un piparus. Cep cepeškrāsnī 5-10 minūtes līdz fetas siers kļūst zeltains.
Ņem ārā no krāsns un pasniedz uzreiz grauzdētajām maizītēm.