Cepts fetas siers ar medu

cepts fetas siers garšvielās

Sastāvdaļas:

200g fetas siera

Tumšā maize (ciabatta, rupjmaize)

1-2 ķiploka daiviņas

3-4 ĒK medus

Timiāna zariņi

Pagatavošana:

  1. Izņem fetu no iepakojuma un liek to uz virtuves papīra dvieļa un uzklāj no augšpuses arī, atsāj istabas temperatūrā uz 1 stundu, lai feta atdotu visu lieko mitrumu.

  2. Sagriež maizi šķēlēs, pārslaka ar olīveļļu un ierīvē ar ķiploku. Liek cepeškrāsnī apgrauzdēties uz 5-10 minūtēm, līdz maizes šķēlītes kļūst zeltainas un kraukšķīgas.

  3. Fetu izņem no papīra dvieļiem, liek nelielā cepamtraukā, pārslaka ar medu, pievieno timiānu, sāli un piparus. Cep cepeškrāsnī 5-10 minūtes līdz fetas siers kļūst zeltains.

  4. Ņem ārā no krāsns un pasniedz uzreiz grauzdētajām maizītēm.