Ziemassvētku salāti ar medus-sinepju dresingu
Sastāvdaļas:
17og valriekstu
30 g ķirbju sēklu
100g medus
¼ TK čili pulvera
300g zaļo salātu mikslis
1-2 notīrīti, sagriezti āboli vai bumbieri
2 avokado, notīrīti un sagriezti šķēlītēs
300 g granātābola sēkliās
150g sadrumstalota zilā siera, fetas vai kazas siera
Dresingam:
7o g olīveļļa
50 g balzāmetiķis vai ābolu etiķis
2 TK dižonas sinepju
2 ĒK medus
2 TK apelsīna miziņas
2 ĒK apelsīnu sulas
Sāls, pipari
Čili pārslas (nav obligāti)
Pagatavošana:
1. Uzsilda krāsni, sagatavo cepešpannu ar cepampapīru. Bļodiņā sajauc riekstus, ķirbju sēklas ar medu, čili pulveri un sāli, izkārto tos pēc tam uz sagatavotās pannas vienā kārtā un cep krāsnī ap 10 minūtēm, līdz rieksti apgrauzdēti.
2. Lielā bļodā liek salātu maisījumu, pievieno sagrieztu ābolu/bumbieru, avokado un granātābola sēkliņas. Pārkaisa ar sieru un apgrauzdētajiem riekstiem. Viegli apmaisa visu.
3. Lai pagatavotu dresingu, sajauc visas sastāvdaļas – te visērtāk būs burciņā, un tad kārtīgi sakrata. Pārlej pāri salātiem un gatavs!