Ziemassvētku salāti ar medus-sinepju dresingu

Sastāvdaļas:

17og valriekstu

30 g ķirbju sēklu

100g medus

¼ TK čili pulvera

300g zaļo salātu mikslis

1-2 notīrīti, sagriezti āboli vai bumbieri

2 avokado, notīrīti un sagriezti šķēlītēs

300 g granātābola sēkliās

150g  sadrumstalota zilā siera, fetas vai kazas siera

Dresingam:

7o g olīveļļa

50 g balzāmetiķis vai ābolu etiķis

2 TK dižonas sinepju

2 ĒK medus

2 TK apelsīna miziņas

2 ĒK apelsīnu sulas 

Sāls, pipari

Čili pārslas (nav obligāti)

Pagatavošana:

1. Uzsilda krāsni, sagatavo cepešpannu ar cepampapīru. Bļodiņā sajauc riekstus, ķirbju sēklas ar medu, čili pulveri un sāli, izkārto tos pēc tam uz sagatavotās pannas vienā kārtā un cep krāsnī ap 10 minūtēm, līdz rieksti apgrauzdēti.

2. Lielā bļodā liek salātu maisījumu, pievieno sagrieztu ābolu/bumbieru, avokado un granātābola sēkliņas. Pārkaisa ar sieru un apgrauzdētajiem riekstiem. Viegli apmaisa visu.

3. Lai pagatavotu dresingu, sajauc visas sastāvdaļas – te visērtāk būs burciņā, un tad kārtīgi sakrata. Pārlej pāri salātiem un gatavs!