Šokolādes un kokosriekstu granola

  • 400 g pilngraudu auzu pārslu

  • 140 g medus

  • 80 g kokosriekstu skaidiņu

  • 60 g kokosriekstu eļļas

  • 60 g nesaldināta kakao pulvera

  • 50 g čia sēklu (šīs ēdot patīkami kraukšķ un, kaut pēc skata un garšas nav diži manāmas, noteikti tās nevajadzētu izlaist)

  • 100 g zemesriekstu

  • vaniļas cukurs, vaniļas pupiņu pasta, vaniļas ekstrakts vai vaniļa jebkādā citā formā pēc garšas

  • šķipsniņa sāls

  • + 100 g tumšās šokolādes

Lai ar granolu piepildītu 1,5l tilpuma burku nepieciešams:

  1. Bļodā samaisa auzu pārslas ar kakao pulveri, kokosriekstu skaidiņām, čia sēklām, smalki sakapātiem zemesriekstiem un šķipsniņu sāls.

  2. Katliņā izkausē medu un kokosriekstu eļļu, tad iemaisa vaniļu.

  3. Katliņa saturu pievieno sastāvdaļām bļodām un visu kārtīgi samaisa.

  4. Masu izlīdzina cepamajā plātnē, kas izklāta ar cepamo papīru, pannu liek līdz 160°C sakarsētā cepeškrāsnī un granolu grauzdē apmēram 30 minūtes. Pēc pirmajām 15 minūtēm visu vienreiz kārtīgi apmaisa, tad cepšanu turpina, tad visu pilnībā atdzesē.

  5. Atdzesētajā granolā iemaisa smalki sakapātus šokolādes gabaliņus, tad pilda burkās, visu smuki sasaiņo un pasniedz draugiem, sev un apēd.

Recepte no Našķoties Zane

Avots: https://naskoties.com/blog/tag/medus+granola

Pagatavošana: