Šokolādes un kokosriekstu granola
400 g pilngraudu auzu pārslu
140 g medus
80 g kokosriekstu skaidiņu
60 g kokosriekstu eļļas
60 g nesaldināta kakao pulvera
50 g čia sēklu (šīs ēdot patīkami kraukšķ un, kaut pēc skata un garšas nav diži manāmas, noteikti tās nevajadzētu izlaist)
100 g zemesriekstu
vaniļas cukurs, vaniļas pupiņu pasta, vaniļas ekstrakts vai vaniļa jebkādā citā formā pēc garšas
šķipsniņa sāls
+ 100 g tumšās šokolādes
Lai ar granolu piepildītu 1,5l tilpuma burku nepieciešams:
Bļodā samaisa auzu pārslas ar kakao pulveri, kokosriekstu skaidiņām, čia sēklām, smalki sakapātiem zemesriekstiem un šķipsniņu sāls.
Katliņā izkausē medu un kokosriekstu eļļu, tad iemaisa vaniļu.
Katliņa saturu pievieno sastāvdaļām bļodām un visu kārtīgi samaisa.
Masu izlīdzina cepamajā plātnē, kas izklāta ar cepamo papīru, pannu liek līdz 160°C sakarsētā cepeškrāsnī un granolu grauzdē apmēram 30 minūtes. Pēc pirmajām 15 minūtēm visu vienreiz kārtīgi apmaisa, tad cepšanu turpina, tad visu pilnībā atdzesē.
Atdzesētajā granolā iemaisa smalki sakapātus šokolādes gabaliņus, tad pilda burkās, visu smuki sasaiņo un pasniedz draugiem, sev un apēd.
Recepte no Našķoties Zane
Pagatavošana: