Medus mērcītes

Piedāvājam atsvaidzinošas un varbūt jaunas garšas, ar ko papildināt savu kā ikdienas, tā svētku galdu – 4 ātras mērču receptes, kas derēs it visam!

Klasiskais medus-sinepju dresings – medus un sinepes klasiska kombinācija, derēs gan gaļas ēdieniem, gan svaigajiem salātiem.

Balzamiko-medus dresings – viegli saldas un skābenes garšas mīsies kopā un radīs lielisku piedevu taviem salātiem, noderēs arī kā marināde, variantu tiešām daudz!

Medus-diļļu dips – klasiskās ķiploku mērcītes uzlabotā versija ar medu

Medus-BBQ mērce – kā gan bez kārtīgas mērces, ko uzliet uz iemīļotā šašlika!?


Klasiskais medus-sinepju dresings

Sastāvdaļas:

  • Ēdamkarote dižonas sinepju

  • 3 ēdamkarotes medus

  • 3 ēdamkarotes ābolu etiķa

  • 100 ml olīveļļa

  • sāls

  • melnie pipari

Visas sastāvdaļas var salikt burciņā, aizvērt un kārtīgi sakratīt, pēc tam likt ledusskapī atdzesēties. Mērce labi iederēsies svaigajos salātos un pie gaļas!


Medus-diļļu dips

Sastāvdaļas:

  • Ēdamkarote svaigi sakapātu diļļu

  • Tējkarote dižonas sinepju

  • Ēdamkarote medus

  • 2 tējakarotes citrona sulas

  • 100g majonēze

  • sāls un pipari garšai

Visas sastāvdaļas saliek bļodā, kārtīgi samaisa un iepilda trauciņā, liek atdzesēties. Lieliska piedeva dārzeņiem, dažādām uzkodām kā dips un kā salātu dresings.


Balzamiko-medus dresings

  • šķipsniņa kaltēta bazilika, sāls un piparu

  • 2 tējkarotes svaigi spiesta ķiploka

  • 5 ēdamkarotes balzamiko mērces

  • tējkarote dižonas sinepes

  • ēdamkarote medus

  • 100 ml olīveļļa

Visas sastāvdaļas var likt uzreiz burciņā, kārtīgi sakrata, lai samaisās un gatavs lietošanai! Uzglabāt var ledusskapī līdz pat divām nedēļām.


Medus-BBQ mērce

  • 250ml klasiskā tomātu kečupa/mērces

  • 100g brūnā cukura

  • 30ml ābolu etiķa

  • 3 ēdamkarotes medus

  • tējkarote sāls

  • tējkarote ķiploku pulvera, sīpola pulvera un kūpinātas paprikas

Visas sastāvdaļas liek nelielā katliņā, samaisa un silda uz nelielas uguns, līdz mērce "uzsit burbuli", pēc tam vāra vēl 15 minūtes, lai mērce savelkas. Atdzesē un iepilda trauciņā, uzglabā līdz pat divām nedēļām. Pasniedz ar grilētu gaļu vai apsmērē to cepšanas laikā!

Previous
Previous

Cepts Jāņu siers ar medu

Next
Next

Franču grauzdiņš