Medus mērcītes
Piedāvājam atsvaidzinošas un varbūt jaunas garšas, ar ko papildināt savu kā ikdienas, tā svētku galdu – 4 ātras mērču receptes, kas derēs it visam!
Klasiskais medus-sinepju dresings – medus un sinepes klasiska kombinācija, derēs gan gaļas ēdieniem, gan svaigajiem salātiem.
Balzamiko-medus dresings – viegli saldas un skābenes garšas mīsies kopā un radīs lielisku piedevu taviem salātiem, noderēs arī kā marināde, variantu tiešām daudz!
Medus-diļļu dips – klasiskās ķiploku mērcītes uzlabotā versija ar medu
Medus-BBQ mērce – kā gan bez kārtīgas mērces, ko uzliet uz iemīļotā šašlika!?
Klasiskais medus-sinepju dresings
Sastāvdaļas:
Ēdamkarote dižonas sinepju
3 ēdamkarotes medus
3 ēdamkarotes ābolu etiķa
100 ml olīveļļa
sāls
melnie pipari
Visas sastāvdaļas var salikt burciņā, aizvērt un kārtīgi sakratīt, pēc tam likt ledusskapī atdzesēties. Mērce labi iederēsies svaigajos salātos un pie gaļas!
Medus-diļļu dips
Sastāvdaļas:
Ēdamkarote svaigi sakapātu diļļu
Tējkarote dižonas sinepju
Ēdamkarote medus
2 tējakarotes citrona sulas
100g majonēze
sāls un pipari garšai
Visas sastāvdaļas saliek bļodā, kārtīgi samaisa un iepilda trauciņā, liek atdzesēties. Lieliska piedeva dārzeņiem, dažādām uzkodām kā dips un kā salātu dresings.
Balzamiko-medus dresings
šķipsniņa kaltēta bazilika, sāls un piparu
2 tējkarotes svaigi spiesta ķiploka
5 ēdamkarotes balzamiko mērces
tējkarote dižonas sinepes
ēdamkarote medus
100 ml olīveļļa
Visas sastāvdaļas var likt uzreiz burciņā, kārtīgi sakrata, lai samaisās un gatavs lietošanai! Uzglabāt var ledusskapī līdz pat divām nedēļām.
Medus-BBQ mērce
250ml klasiskā tomātu kečupa/mērces
100g brūnā cukura
30ml ābolu etiķa
3 ēdamkarotes medus
tējkarote sāls
tējkarote ķiploku pulvera, sīpola pulvera un kūpinātas paprikas
Visas sastāvdaļas liek nelielā katliņā, samaisa un silda uz nelielas uguns, līdz mērce "uzsit burbuli", pēc tam vāra vēl 15 minūtes, lai mērce savelkas. Atdzesē un iepilda trauciņā, uzglabā līdz pat divām nedēļām. Pasniedz ar grilētu gaļu vai apsmērē to cepšanas laikā!