Cālis apelsīnos

Cālis apelsīnos ir garšīgs un aromātisks ēdiens, kas piešķir cāļa gaļai saldenu garšu ar izteiktu apelsīnu aromātu. Viegli pagatavojama un ļauj baudīt bagātīgu garšas pieredzi. Izcila kā ikdienai, tā svētkiem!

Sastāvdaļas:

  • 1 cālis

  • 1 tējkarote vistas garšvielas

  • 1/2 glāzes apelsīnu sulas

  • 1 apelsīns

  • 1/4 glāzes medus

  • 2 tējkarotes rīvēta muskatrieksta

  • 4 tējkarotes kukurūzas miltu

  • 2 ēdamkarotes auksta ūdens

Pagatavošana:

  1. Cāli sagriež gabalos, noņem ādu un ierīvē ar vistas garšvielu un liek cepties.

  2. Apelsīnu sulu, medu un muskatriekstu liek katliņā un karsē līdz masa nedaudz sabiezē.

  3. Apelsīnu sulas un medus maisījumu pārlej cālim un cep vēl 20 minūtes līdz gatavs.

  4. Gaļu saliek traukā un saglabā karstu.

  5. Mērcei pannā sajauc miltus ar ūdeni, pielej šķidrumu no trauka, kurā cepās cālis, un uzvāra.

  6. Pieliek nomizota, ceturtdaļās sagriezta apelsīna šķēles un karsē vēl aptuveni vienu minūti.

  7. Cāli pasniedz ar rīsiem, kuri pārlieti ar mērci.

Previous
Previous

Cepta laša fileja

Next
Next

Cepts Jāņu siers ar medu