Auzu pārslu pankūkas ar zemenēm un medu

Ko iesākt ar ne tik skaistajām un ne pārāk svaigajām zemenēm? Nelaid ogas postā un brokastīs pagatavo veselīgās auzu pārslu pankūkas ar zemeņu mērci un medu!

Sastāvdaļas:

  • 2 ĒK rapšu eļļas vai kausēta, atdzesēta sviesta

  • 3/4 glāzes grieķu jogurta

  • 1/2 glāze piena

  • 2 glāzes auzu pārslas

  • 2 lielas olas

  • 3 ĒK medus

  • 1/2 tējkarote kanēļa

  • 1 ĒK cepamā pulvera

  • 1/2 TK sāls

  • Zemenes pasniegšanai

Pagatavošana:

  1. Ievieto eļļu, grieķu jogurtu, pienu, 1 1/4 glāzes auzu, olas, medu, vaniļu, kanēli, cepamo pulveri un sāli blenderī.

  2. Blendē, līdz mīkla ir gluda, pārtraucot, lai pēc vajadzības noskrāpētu blendera malas. Turpini blendēt, līdz vairs nevar redzēt atlikušās auzu daļiņas.

  3. Apturi blenderi, samaisot atlikušās 3/4 glāzes auzu pārslu un jebkuru vēlamo piedevu. Ļauj mīklai nostāvēties 10 minūtes, kamēr karsē pannu.

  4. Uzkarsē lielu pannu uz vidējas uguns. Ja nepieciešams, pannu nedaudz ieeļļo.

  5. Kad panna ir uzkarsusi, lej mīklu. Ļauj gatavoties 3 līdz 4 minūtes no vienas puses, līdz pankūkas izskatās sausas malās un virspusē veidojas mazi burbuļi.

  6. Apgriez, pēc tam cep no otras puses 1-2 minūtes. Pankūkām vajadzētu izskatīties zeltaini brunām no abām pusēm.

  7. Zemenes saspaidi ar dakšiņu un pievieno nedaudz cukura. Pasniedz ar pankūkām un pāri pārlej šķidro medu!

Previous
Previous

Ceptas olas Einšteina gaumē

Next
Next

Krāsnī cepti āboli ar medu