Medus-kanēļa riekstu sviests
Sastāvdaļas:
Pagatavošana:
400 g grauzdēti, viegli sālīti zemesrieksti
3 ĒK medus
1/2 TK malta kanēļa
Pagatavošana
1. Ber riekstus smalcinātājā vai blenderī. Ātrākajā režīmā maļ 3-8min. Esi pacietīgs! Masa sākumā būs graudaina, bet pēc tam rieksti rieksti sāks izdalīt eļļas un pārvērvētīsies krēmīgā masā.
2. Riekstu masai pievieno medu un kanēli. Pievienojot nedaudz šķidru medu, masa var nedaudz sabiezēt, bet turpinot maisīt, tā atkal kļūs krēmīga.
3. Ļauj masai atdzist, sapilda krēmu slēgtās burciņās un uzglabā ledusskapī.
P.S. Ja vēlies, vari pats apgrauzdēt riekstus – Zemesriekstus saber uz cepampannas, liek krāsnī un aptuveni 10 minūtes, reizēm apmaisot, apgrauzdē.