Medus karameles

Sastāvdaļas:

3 ĒK medus

3 ĒK ūdens

110 g sviesta

120 g saldā krējuma

200 g baltā cukura

100 g sālītu riekstiņu (piemēram, zemesrieksti)

Šķipsniņa sāls (ideāli, ja ir sāls pārslas)

Pagatavošana:

  1. Nelielā katliņā izkausē sviestu, pievieno saldo krējumu un masu atdzesē.

  2. Ņem citu katliņu, tajā lej medu, ūdeni un cukuru un vāra uz vidēji lielas uguns, līdz cukurs sāk burbuļot. Turpini vārīt vēl aptuveni 7–10 minūtes, līdz cukurs iegūst zeltainu nokrāsu. Ja pieejams termometrs, temperatūrai jābūt 116 °C.

  3. Nepārtraukti maisot, lēnām pievieno izkausēto sviesta un saldā krējuma masu. Bet te uzmanīgi – jo karamele būs ļoti karsta!

  4. Kad viss sviesta maisījums ir pievienots, turpina sildīt vēl 5 minūtes.

  5. Sagatavo cepamo pannu ar cepamo papīru.

  6. Karsto karamales masu lej pannā, pārkaisa ar sāls pārslām un riekstiem, liek atdzesēties uz vismaz 3 stundām.

  7. Pēc atdzesēšanas karameles sagriež kvadrātiņos un liek noslēgtā traukā.