Medū grauzdēti turku zirņi

Sastāvdaļas:

Pagatavošana:

1 bundža ar (400 g) konservēti vai vārīti turku zirņi

1 TK olīveļļa

1 ĒK olīveļļa

½ TK sāls

2 ĒK medus

nedaudz malta ingvera

Šos nežēlīgi kraukšķīgos, medū grauzdētos turku jeb aunazirņus ir tik vienkārši pagatavot, un tiem ir nepieciešamas tikai 5 sastāvdaļas. Šī kraukšķīgo un saldo turkuzirņu recepte ir lieliski piemērota pastai, salātiem, zupām vai vienkārši kā uzkoda!

  1. Ieliek cepampannu krāsns vidū un uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

  2. Turku zirņus noskalo un kārtīgi nosusina (auduma vai papīra dvielī). Ja tie nebūs pietiekami sausi, tad tos neizdosies izcept pietiekami kraukšķīgus.

  3. Zirņus uzber uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Vēlams vienā kārtā. Cep 8-10 minūtes, līdz zirņi izžuvuši.

  4. Izņem zirņus no krāsns. Apslaka ar 1 ĒK eļļas un pārkaisa ar sāli. Kārtīgi apmaisa.

  5. Turpina cept zirņus cepeškrāsnī 20-25 minūtes, pa vidu apmaisot. Turku zirņus cep līdz tie ir zeltaini brūni un kraukšķīgi.

  6. Kamēr zirņi cepas, nelielā bļodiņā samaisa atlikušo tējkaroti olīveļļas ar medu, pievieno šķipsniņu sāls.

  7. Izņem zirņus no cepeškrāsns, ieber lielākā bļodā un pārlej ar eļļas-medus mērcīti. Ja vēlies, šeit vari pievienot malto ingveru. Kārtīgi samaisa.

  8. Liek zirņus atkal uz cepampannas un cep vēlreiz 5-8 minūtes, līdz medus ir karamelizējies.

  9. Apkaisa kraukšķīgos turku zirņus ar sāls pārslām pārslu sāls un gatavs! Ēd uzreiz, vai glabā noslēgtā traukā istabas temperatūrā.