Sildošā ķirbja krēmzupa
Sastāvdaļas:
2 kg ķirbja
3 ēk. olīveļļas
2 burkāni, nomizoti un sagriezti gabaliņos
1 sīpols, nomizots un sagriezts
2 ķiploka daiviņas
Tējkarote ingvera
šķipsna čili pārslu
1 ēdamkarote medus
šķipsna muskatrieksta
1.5 l dārzeņu vai vistas buljona
Ieslēdz un sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem;
Nomizo ķirbi, iztīra sēklas un sagriež aptuveni 4cm lielos kubiņos.
Nomizo burkānus, sagriež ripiņās; notīra ķiploka daiviņas un sīpoli.
Kārto dārzeņus uz cepampannas, pārlej ar olīveļļu. Ja vēlas vari pievienot timiāna vai rozmarīna zariņu. Liek cepeškrāsnī un cep aptuveni vienu stundu, līdz dārzeņi ir mīksti. 5 minūtes pirms ņemšanas ārā dārzeņiem pārlej pāri ēdamkaroti medu.
Lielā katlā ielej 1 ēk. olīveļļas, un uz vidējas liesmas apcep ingveru. Pievieno buljonu un uzvāra, pievieno saceptos dārzeņus un tad sablenderē līdz zupa kļūst krēmīga.
Pasniedz zupu ar grauzdētām sēkliņām vai saceptām bekona šķēlītēm.
Pagatavošana: