Grauzdētu riekstu maisījums ar medu

Šajā receptē vari izmantot riekstu pēc savas izvēles, vēlams neapstrādātus un negrauzdētus. Vari arī ņemt jau gatavu riekstu maisījumu. Šī būs lieliska uzkoda un enerģijas lādiņš tavām ikdienas tā brīvdienu aktivitātēm!

Sastāvdaļas:

  • 2 ĒK sviesta

  • 2 ĒK medus

  • 250 g jaukts riekstu maisījums

  • ½ TK kajenas piparu pulveris vai malta paprika, ja nepatīk asums

  • 1 ĒK brūnais cukurs

  • ½ TK sāls

Pagatavošana:

  1. Ieslēdz un uzsilda cepeškrāsni līdz 150 grādiem. Cepampannā ieklāj cepampapīru.

  2. Katliņā uz mazas uguns regulāri maisot, izkausē sviestu un medu.

  3. Izkausētajai masai pievienot riekstus un kajenas vai paprikas pulveri, kārtīgi apmaisa.

  4. Riekstu masu izklāj uz pannas, vienā kārtā.

  5. Cep krāsnī 20 minūtes līdz rieksti ir zeltaini brūni.

  6. Izņem no krāsns un pārkaisa ar sāli un brūno cukuru.

  7. Ļauj riekstiem atdzist (1-2 stundas), pēc tam saber slēgtā traukā.