Granola ar medu
Sastāvdaļas:
500-600 g auzu pārslas
3-4 ĒK medus
3-4 ĒK zemesriekstu sviests
4 nogatavojušies banāni
300 g dažādas žāvētas ogas pēc izvēles (dzērvenes, ķirši, rozīnes, godži ogas, aprikozes u.c.)
200 g dažādi sadrupināti rieksti pēc izvēles
100 g dažādas sēkliņas pēc izvēles
Pagatavošana:
Lielā bļodā sablenderē banānus, medu un zemesriekstu sviestu. Masai pievieno riekstus, sēkliņas un auzu pārslas. Kārtīgi visu samaisa.
Masu izlīdzina uz pannas, kas izklāta ar cepampapīru.
Liek cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 160 grādiem un cep apmēram 45 minūtes. Apmaisa pēc katrām 15 minūtēm. Apmēram 10 minūtes pirms cepšanas beigām pievieno ogas un samaisa. Gatavu granolu atdzesē. Pasniedz kopā ar jogurtu vai pienu.
Neviena sastāvdaļa nav jāsver un jāmēra. Visu var pievienot “uz aci”. Galvenais, lai, pirms cepšanas sajaucot visu masu kopā, tā ir bieza, bet auzu pārslas pilnībā pārklātas ar banānu, medus un zemesriekstu masu.