Medū karamelizēti burkāni

Lieliska piedeva gaļas ēdieniem. Mutē kūstoši burkāni, kas pagatavojami pavisam ātri.

500 g burkāni
2 ēdamkarotes sviesta
2 ēdamkarotes olīveļļas
2 ēdamkarotes medus
1 tējkarote laima/citrona sulas
2 daivas ķiploka
šķipsniņa sāls
30 ml ūdens
timiāns

Sastāvdaļas:

  1. Nomizo burkānus un sagriež vienāda biezuma gabalos, lai tie vienādi pagatavotos.

  2. Uz vidēja karstuma pannas izkausē sviestu ar eļļu un liec sautēt burkānus, ik pa laikam apmaisot.

  3. Samaisa medu ar rīvētu ķiploku, sāli, timiānu, laima sulu un ūdeni.

  4. Kad burkāni viegli karamelizējušies, pievieno medus mērci un sautē, līdz tie gatavi.

  5. Ja burkāni pēc mērces notvaicēšanās vēl ir cieti, pievieno vēl nedaudz ūdens un ļauj tam atkal iztvaikot.

Pagatavošana: