Aromātiskie medus cepumi
Sastāvdaļas:
Lai pagatavotu 16 cepumus nepieciešams:
115 g sviesta istabas temperatūrā
135 g brūnā cukura
160 g medus
1 olas dzeltenums
315 g kviešu milti
1 TK cepamā pulvera
1/2 TK ingvera (malts vai granulās)
1 TK kanēlis
Šķipsna sāls
Lielā bļodā sajauc cukuru ar sviestu, puto ar mikseri līdz masa kļūst gaiša un krēmīga. Pievieno medu un olas dzeltenumu. Turpina putot ar mikseri līdz viendabīgai masai.
Iesijā miltus, cepamo pulveri, ingvera pulveri, kanēli un šķipsnu sāls.
Maisa ar mikseri līdz iegūta viendabīgas masas mīkla. Mīklu ņem rokās, izveido apaļu formu, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī atpūsties uz pusstundu.
Ieslēdz cepeškrāsni - 180 grādi. Uz cepampannām izklāj cepamo papīru.
Pārkaisa galda virsmu ar miltiem un mīklas rulli, izrullē mīklu aptuveni 1cm biezumā.
Ar cepumu formīti vai ar glāzi izspiež cepumus un izkārto uz cepampannas.
Cep 10-12 minūtes līdz cepumi kļūst zeltaini.
Ļauj cepumiem nedaudz atdzist un lai labi garšo!
Pagatavošana: