Brūkleņu salāti

Brūklenes nomazgā, nosusina, ieber burkās, kārtojot pamīšus ar ābolu šķēlēm. Pārlej ar karstu medu un aizvāko.

Omlete ar biskvītiem, riekstiem un medu

Cietus biskvītus (50-75 g) sagriež kubveida gabaliņos un samaisa ar sasmalcinātiem valriekstiem un karstā pienā izšķīdinātu medu (50-75 g). 8-10 olas viegli saputo vai labi samaisa, pieliek krējumu (125-150 g), pieber sāli, labi samaisa un maisījumu uzlej uz pannas, kurā sakarsēts sviests (3-4 ēdamkarotes). Kad masa sabiezē, vidū uzliek biskvītu, riekstu (25-30 g) un medus maisījumu. Ar nazi paceļ omletes vienu malu, pārklājot ar to pildījumu no vienas puses, pēc tam pārloka pāri omletes otru malu, pārklājot ar to pildījumu no vienas puses, pēc tam pārloka pāri omletes otru malu, tādējādi izveidojot lielu pīrāgu. Omleti cep vēl dažas sekundes, kamēr rodas brūna garoziņa, tad uzliek uz šķīvja ar šuvi uz leju un apkaisa ar pūdercukuru.

Prosas biezputra ar augļiem un medu

Prosu vāra pienā, biezputrai pievieno augļus un liek slēgtā traukā cepeškrāsnī uz 3.5 minūtēm. Gatavai biezputrai pieliek medu, sviestu un pienu, labi samaisa un pasniedz galdā.

  • 100 g prosas putraimu,
  • 50 g žāvētu aprikožu,
  • 50 g plūmju,
  • 2 ēdamkarotes rozīņu,
  • 1 glāze piena,
  • 60 g nedus,
  • 1 ēdamkarote sviesta,
  • sāls.

Salāti ar medu čuvašu gaumē

Nomizotu ķirbi, ābolus un rutkus sagriež kubiņos, pārlej ar šķidru medu, uzmanīgi sajauc , ļauj stundu ievilkties vēsā vietā un pasniedz.

  • 250 g ķirbja,
  • 3.5 rutki,
  • 4 āboli,
  • 7-8 ēdamkarotes medus.

Svaigu burkānu salāti ar medu un riekstiem

Svaigus notīrītus burkānus sarīvē uz smalkās dārzeņu rīves, aplej ar izkausētu un atdzesētu medu, samaisa un apkaisa ar smalki sasmalcinātiem riekstiem. Valriekstus var aizstāt ar zemesriekstiem vai mandelēm.

  • 100 g burkānu,
  • 40 g medus,
  • 30 g lobītu valriekstu.

Ar medu un riekstiem sautēti kāļi

Kāļus nomizo, sīki sagriež un sautē sviestā, līdz tie ir pusgatavi. Pēc tam pieliek medu un sautē, līdz kāļi gatavi. Pārkaisa ar saberztiem grauzdētiem riekstiem.

  • 300 g kāļu,
  • 60 g medus,
  • 20 g riekstu,
  • 20 g sviesta.