Svaigu burkānu salāti ar medu un riekstiem

  • 250 g burkānu
  • 100 g medus
  • 80 g lobītu valriekstu

Svaigus, notīrītus burkānus sarīvē uz smalkās dārzeņu rīves, aplej ar izkausētu svaigu medu, samaisa un apkaisa ar smalki sasmalcinātiem riekstiem. Valriekstus var aizstāt ar zemesriekstiem, mandelēm vai saulespuķu sēkliņām.

Burkāni ar medu

  • 250 g burkānu
  • 50 g putukrējuma vai saldā krējuma
  • medus pēc garšas

Burkānus notīra, sarīvē, sajauc ar medu. Pasniedzot galdā, pārlej ar saldo krējumu vai putukrējumu.

Svaigi tomāti ar medu

  • 2 tomāti
  • 1 tējkarote svaiga medus

Cietus, sarkanus tomātus nomazgā, nosusina un sagriež daiviņās. Pirms pasniegšanas pārlej ar svaigu medu. Vēlams pasniegt mazos stikla saldumu traukos.

Svaigi gurķi ar medu

Gurķus nomizo, sagriež plānās šķēlītēs un pārlej ar medu, uz vidēji liela gurķa liekot vienu ēdamkaroti medus.

Ķirbis ar medu

Ķirbi sagriež plānās šķēlēs. Sarīvē ābolu un sajauc to ar tikpat daudz medus. Ar šo masu pārlej ķirbi un ļauj dažas stundas ievilkties.

Rabarberu pudiņš ar medu

  • 1 kg rabarberu kātu
  • 400 g medus
  • 400 g rīvmaizes
  • 100 g sviesta

Rabarberu kātus notīra, sagriež gabaliņos, savāra masā. Neilgi pirms gatavības pieliek medu. Rīvmaizi apcep sviestā. Lēzenā stikla bļodā liek kārtām rabarberu masu un rīvmaizi. Virsū liek putukrējumu. Var pasniegt bez piedevām vai ar pienu.

Rabarberu kārtojums

  • 1 glāze sagrieztu rabarberu
  • 100 g medus
  • 1/2 kg rīvmaizes
  • 1 ēdamkarote kanēļa
  • 1/2 l putukrējuma

Lēzenā traukā ber rīvmaizi, pāriek ar sīki sagrieztiem rabarberiem un pārlej ar medu. Pārkaisa ar rīvētu rupjmaizi un kanēli. Visu nosedz ar biezu putukrējuma kārtu. Rotā ar rabarberu gabaliņiem un riekstiem.