Citrona un medus kēkss
Medu uzvāra, noputo, pieliek sviestu un atdzesē. Pakāpeniski pievieno miltus un iemīca mīklu, tad atstāj uz nakti. Nākamajā dienā pieliek citrona mizu, mandeles, pielej citrona sulu un siltā ūdenī izšķīdinātu sodu un labi sajauc. Cep mazās, apaļās formās.
- 1.5 glāzes medus,
- 2 glāzes miltu,
- pusglāze sviesta,
- 1 citrona miziņa,
- 2 tējkarotes citrona sulas,
- pustējkarote sodas.
Medus kēkss ar riekstiem un rozīnēm
Cukuru saberž ar sviestu un olu dzeltenumiem, pievieno saputotus olu baltumus un pārējos produktus. Iemīca mīklu, saliek to formās un cep ne pārāk karstā cepeškrāsnī.
- 1 glāze medus,
- 1 glāze riekstu,
- 1 glāze rozīņu,
- 5 glāzes miltu,
- pusglāze cukura,
- 1, 5 glāzes sviesta,
- 3 olas,
- 2 tējkarotes samalta kanēļa,
- 1 tējkarote sodas.
Medus kēkss I
Medu ar olām saputo, pieliek krējumu, cepampulveri, cukuru un ar citrona sulu aplietu sodu. Pievieno sviestu, pakāpeniski pieber miltus un iemīca mīklu. To izliek ar eļļu ieziestā un ar miltiem apkaisītā formā. Formai jābūt pietiekami lielai, jo cepot kēkss stipri piebriest. Cep vidēji karstā cepeškrāsnī.
- 250 g medus,
- 300 g miltu,
- 2 olas,
- 200 g krējuma,
- 25 g sviesta,
- pustējkarote sodas,
- 1 paciņa vaniļas cukura,
- 1 tējkarote cepampulvera.
Medus kēkss II
Sviestu saputo ar cukuru, citu pēc citas pievienojot olas, medu, miltus ar cepampulveri un pienu. Iemīca mīklu, ielej to iegarenā formā un cep apmēram stundu.
- 150 g sviesta,
- 100 g medus,
- 100 g cukura,
- 3 olas,
- 1,5 tējkarotes cepampulvera,
- 0,75 glāzes piena,
- 100 g kartupeļu miltu,
- 500 g kviešu miltu.
Medus kēkss III
Sviestu saberž ar sasmalcinātām applaucētām mandelēm, pieliek medu, miltus un saputotus olu baltumus. Visu labi sajauc un ielej formā, kas apziesta ar sviestu, un cep 30-40 minūtes.
- 250 g medus,
- 1 glāze miltu,
- 1,5 ēdamkarotes sviesta,
- 100 g mandeļu,
- 6 olu baltumi.
Tējas kēkss
Visas sastāvdaļas labi sajauc, samīca mīklu, liek to formā un cep ne pārāk karstā cepeškrāsnī 30 minūtes. Pasniedz ar tēju.
- 1 glāze medus,
- 2 glāzes miltu,
- pusglāze sviesta,
- pusglāze krējuma,
- 2 olas,
- pustējkarote sodas.