Liķieri ir stipri un saldi alkoholiski dzērieni, ko parasti taisa pēc aukstā paņēmiena, sajaucot spirtu, ūdeni, augļu vai ogu esences un medu. Izmanto tikai tīru divas vai trīs reizes pārtvaicētu spirtu un tīru mīkstu ūdeni (labāk no avota). Esenču smaržai jāharmonē ar medus aromātu. Esences glabā aukstā tumšā vietā. Medu izšķīdina ūdenī (1 kg medus uz 0,5 l ūdens). Tad vāra, noņemot putas, un maisa, līdz šķidrums kļūst dzidrs. Noņem no uguns un atdzesē. Liķiera iekrāsošanai izmanto tikai dabīgas krāsviela - no ogām vai augļiem. Gatavojot medus liķierus, jāievēro operāciju secība: sākumā spirtam pielej esenci, rūpīgi sajauc un atstāj uz 12 stundām, pēc tam pielej vārītu medus šķīdumu, ūdeni un krāsvielas, ļauj nostāvēties. Glabājot liķieri kļūst garšīgāki, tiem ir ļoti patīkama smarža un ievērojams stiprums.

Medus degvīns

1 medus daļu (pēc apjoma) izšķīdina 4-5 daļās ūdens, šķīdumu vāra, līdz izveidojas putas, tās noņem. Atdzesētam šķīdumam pievieno raugu (50 g uz 1 kg medus) un raudzē. Pēc 3-4 nedēļām pārtvaicē. No 1 kg medus iznāk 1,1 l degvīna ar spirta koncentrāciju 40 %.

  • 10 kg medus,
  • 33 l ūdens,
  • raugs.

Vilmas Kamolas mājas liķieris

Katliņā samaisa pienu, mandeles un medu, uzvāra, noņem no uguns, pārsedz un atdzesē. Pienu izkāš caur sietiņu. Mandeles saberž, tad liek traukā un iemaisa cukuru, pievieno citrona miziņu un viskiju, tad iemaisa atdzisušo pienu ar medu. Maisījumu lej lielā burkā, uzliek stingru vāku un glabā 10 dienas, katru dienu burku sakratot. Pēc tam caur filtrpapīru pārlej otrā burkā, pilda nelielās pudelēs, aizkorķē un glabā vēsā tumšā vietā. Šis liķieris dod lielisku garšu pudiņiem, kūkām un tortēm.

  • 150 ml piena,
  • 100 g nelobītu mandeļu,
  • 1 ēdamkarote medus,
  • 1 pudele īru viskija,
  • 225 g pūdercukura,
  • 150 ml saldā krējuma,
  • rīvēta viena citrona miziņa.

 Ananasu-medus liķieris

3,5 l spirta, 100 g ananāsu esences, 3,5 kg medus, 3 l ūdens.

Anīsa-medus liķieris

3,5 l spirta, 100 g anīsa esences, 2,5 kg medus, 6 l ūdens.

Apelsīnu-medus liķieris

4 l spirta, 50 g apelsīna esences, 2 kg medus, 4 l ūdens, 100 g dzeltenas augļu krāsvielas..

Aveņu-medus liķieris

3 l spirta, 100 g aveņu esences, 3,5 l ūdens, 3,5 kg medus, 100 g sarkanas augļu krāsvielas..

Bergamota-medus liķieris

4,5 l spirta, 100 g bergamota esences, 15 g citrona esences, 3 kg medus, 2l ūdens, 2 g muskatrieksta esences, 100 g dzeltenas augļu krāsvielas.

Diļļu-medus liķieris

3,5 l spirta, 50 g diļļu, 1 kg medus, 6,5 l ūdens.

Ingvera-medus liķieris

4,5 l spirta, 100 g ingvera esences, 2 kg medus, 3,5 l ūdens, 100 g krāsvielas no dedzināta cukura.

Kafijas-medus liķieris

2,5 l spirta, 100 g kafijas esences, 4 l ūdens, 3 kg medus, 100 g pārtikas, krāsvielas no dedzināta cukura.

Ķimeņu-medus liķieris

4 l spirta, 100 g ķimeņu esences, 2,5 kg medus, 3,5 l ūdens.

Ķiršu-medus liķieris

4,5 l spirta, 100 g ķiršu esences, 10 g vijolīšu ziedu esences, 3,5 kg medus, 10 g citronskābes (to vāra ar medu), 3 l ūdens, 100 g sarkanas augļu krāsvielas.

Mandeļu-medus liķieris

4 l spirta, 100 g rūgto mandeļu esences, 2 kg medus, 4 l ūdens.

Piparmētru-medus liķieris

4 l spirta, 100 g piparmētru esences,  1 kg medus, 5 l ūdens, 100 g zaļas augļu krāsvielas.

Rožu-medus liķieris

2,5 l spirta, 100 g rožu esences, 2,5 l ūdens, 5 kg medus, 100 g sarkanas augļu krāsvielas.

Šokolādes-medus liķieris

3 l spirta, 100 g šokolādes esences, 3,5 kg medus, 3,5 l ūdens, 100 g pārtikas krāsvielas no dedzināta cukura.

Vaniļas-medus liķieris

3 l spirta, 100 g vaniļas esences, 2 kg medus, 5 l ūdens, 100 g gaiši violetas augļu krāsvielas.