Blogs
Nozares jaunumi, tendences un viedokļi

Gada īsākā nakts jau klāt – tas nozīmē tiek rūpēts svētku galds un šmorēti gardi ēdieni. Kas ir Līgo bez medus? Piedāvājam atsvaidzinošas un varbūt jaunas garšas, ar ko papildināt savu svētku galdu – 4 ātras mērču receptes, kas derēs it visam!

1. Klasiskais medus-sinepju dresings

  • Ēdamkarote dižonas sinepju
  • 3 ēdamkarotes medus
  • 3 ēdamkarotes ābolu etiķa
  • 100 ml olīveļļa
  • sāls
  • melnie pipari

Visas sastāvdaļas var salikt burciņā, aizvērt un kārtīgi sakratīt, pēc tam likt ledusskapī atdzesēties. Mērce labi iederēsies svaigajos salātos un pie gaļas!

2. Medus-diļļu dips – klasiskā ķiploku mērcīte ir laba, taču laiks paprovēt, ko jaunu, protams, kā bez dillēm Līgo?

  • Ēdamkarote svaigi sakapātu diļļu
  • Tējkarote dižonas sinepju
  • Ēdamkarote medus
  • 2 tējakarotes citrona sulas
  • 100g majonēze
  • sāls un pipari garšai

Visas sastāvdaļas saliek bļodā, kārtīgi samaisa un iepilda trauciņā, liek atdzesēties. Lieliska piedeva dārzeņiem, dažādām uzkodām kā dips un kā salātu dresings.

3. Balzamiko-medus dresings – viegli saldas un skābenes garšas mīsies kopā un radīs lielisku piedevu taviem salātiem, noderēs arī kā marināde, variantu tiešām daudz!

  • šķipsniņa kaltēta bazilika
  • 2 tējakarotes svaigi spiesta ķiploka
  • 5 ēdamkarotes balzamiko mērces
  • tējakarote dižonas sinepes
  • ēdamkarote medus
  • 100ml olīveļļa
  • sāls un pipari

Visas sastāvdaļas var likt uzreiz burciņā, kārtīgi sakrata, lai samaisās un gatavs lietošanai! Uzglabāt var ledusskapī līdz pat divām nedēļām.

4. Medus-BBQ mērce – kā gan bez kārtīgas mērces, ko uzliet uz iemīļotā šašlika!?

  • 250ml klasiskā tomātu kečupa/mērces
  • 100g brūnā cukura
  • 30ml ābolu etiķa
  • 3 ēdamkarotes medus
  • tējkarote sāls
  • tējkarote ķiploku sāls/pulveris
  • tējkarote sīpoli pulveris
  • tējkarote kūpinātas paprikas garšvielas!
  • sāls un melnie pipari pēc garšas

Visas sastāvdaļas liek nelielā katliņā, samaisa uz nelielas uguns. Maisot sagaida līdz mērce "uzsit burbuli", pēc tam vāra uz mazas uguns kādas 15 minūtes, lai mērce savelkas. Ņem nost no plīts, atdzesē un iepilda trauciņā, uzglabā līdz pat divām nedēļām.

Lai lustīgi, lai garšīgi un skaisti Līgo svētki!