Blogs
Nozares jaunumi, tendences un viedokļi

Brokastis ir svarīgākā ēdienreize, taču gatavojot brokastis, grūtākais ir nevis pagatavot tās, bet izdomāt, ko gatavot, vai ne?

Piedāvājam Tev vairākas idejas! Noderēs gan steidzīgiem darba dienu rītiem, gan lēnām un laiskām brīvdienām. 

Mannas putra ar medu un kanēli

Sastāvdaļas:

  • 2 glāzes piena
  • 100 g manna
  • šķipsna sāls
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 1 tējkarote kanēlis

Pagatavošana:

  1. Pienu uzvāra, iemaisa mannu, pieber sāli un, nepārtraukti maisot, vāra, līdz manna uzbriest.
  2. Īsi pirms beigām pievieno medu, kanēli un ļauj putrai uzvārīties.
  3. Pasniedzot dekorē ar pārbērtu kanēli un apslaka ar medu. Labi garšos klāt arī svaigas ogas.

Brokastu veselīgā burciņa

Sastāvdaļas:

  • pusglāze auzu pārslu
  • pusglāze kokosriekstu/mandeļu vai kāda cita piena
  • 1 tējkarote čia sēklu
  • 1 ēdamkarote medus
  • 1/2 banāna
  • mellenes vai jebkuras citas ogas

Pagatavošana:

  1. Iepriekšējā vakarā saliec un sajauc visas sastāvdaļas burciņā, aizvāko un kārtīgi sakrati, lai viss forši sajaucas, un liec uz nakti ledusskapī.
  2. No rīta pa virsu vari uzbērt ogas, musli, sēklas, riekstus, respektīvi, ko sirds kāro un kas ir pieejams tavā virtuvē. Labu apetīti!
  • Pilvērtīgais brokastu smūtijs

Sastāvdaļas:

  • 25 g auzu pārslu
  • 1 tējkarote samaltu linsēklu
  • 120 ml piena
  • 80 g grieķu jogurta bez piedevām
  • 1/3 tējkarotes malta kanēļa
  • 1 nomizots un sagriezts ābols
  • šķipsniņa vaniļas cukura
  • 1 tējkarote medus
  • sula no vienas citrona daiviņas
  • daži ledus kubiņi

Pagatavošana:

  1. Auzu pārslas pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 2-3 minūtēm uzbriest.
  2. Liec visas sastāvdaļas blenderī un ļauj tam izdarīt savu maģiju.
  3. Lej lielā glāzē un baudi! Labu apetīti!

P.S. Linsēklas vari samalt kafijas dzirnaviņās! Šeit ir vieta eksperimentiem un garšu baudījumiem. Liec iekšā, kas Tev garšo, kas ir pieejams mājās!

Kefīra pankūkas

Sastāvdaļas:

  • 1,5 glāzes kviešu miltu
  • 1 glāze kefīra
  • 3 olas
  • naža gals sodas
  • šķipsniņa sāls un cukura
  • taukvielas cepšanai

Pagatavošana:

  1. Bļodā iesijā miltus, pievieno sodu, cukuru un sāli.
  2. Pielej kefīru, pievieno olas un rūpīgi sakul.
  3. Ar karoti liec mīklu sakarsētās taukvielās un cep no abām pusēm zeltaini dzeltenas pankūkas.
  4. Pasniedz ar medu, iecienītajiem ievārījumiem vai svaigām ogām!

Medus smēriņš

Sastāvdaļas:

  • 200 g sviesta
  • 2 ēdamkarotes medus
  • sauja žāvētu dzērveņu
  • tējkarote apelsīna miziņas 

Pagatavošana:

  1. Ar mikseri puto sviestu līdz tas ir kļuvis gaisīgs un gaišs. 
  2. Pievieno žāvētas dzērvenes un medu, pierīvē apelsīna miziņu. Kārtīgi samaisi un iepildi trauciņā, liec ledusskapī līdz masa sacietējusi.
  3. Smērē uz grauzdētas maizītes vai uz pankūkām! 

Fetas siera un bumbiera grauzdiņš

Sastāvdaļas:

  • 200 g fetas siera
  • 1 bumbieris
  • maizes šķēles pēc izvēles
  • šķipsna melno piparu
  • 2 ēdamkarotes medus

Pagatavošana:

  1. Uzliek grauzdēties maizītes, tikmēr ar dakšiņu saspaida fetas sieru. Sagriež bumbieri plānās šķēlēs.
  2. Liek uz maizītes nedaudz fetas sieru, pa virsu bumbiera šķēlīti, pārslaka ar medu, pārkaisa nedaudz ar melnajiem pipariem un bauda!