Kamēr vasara ir tās pilnbriedā, aicinām Tevi pagatavot gardas limonādes ar medu no pavisam vienkāršām sastāvdaļām! Domājam, ka daļu no tām tu noteikti varēsi atrast savā dārzā!
Medus ingvera laimonāde
- Sula no 6 laimiem (apmēram glāze)
- 120 g medus
- 1 litrs glāzes auksts ūdens
- Gabaliņš (apmēram 3 cm) ingvera, notīrīts un sarīvēts
Sajauc visas sastāvdaļas lielā krūkā, atļauj ievilkties un pasniedz ar ledu!
P.S. Ja nevēlies laimonādē ingvera gabaliņus, izkās to caur sietu.
Medus dzēriens ar upenēm
- Upenes,
- minerālūdens,
- medus,
- ledus.
Upenes izberž caur sietu, pievieno medu, pēc vajadzības piejauc minerālūdeni. Lej glāzēs, kas pildītas ar ledu.
Aveņu morss ar medu
- Avenes,
- medus,
- ūdens.
Ogas sastampā un izspiež sulu. Atlikušajai masai pielej karstu ūdeni, vāra 5 – 7 minūtes, izkāš un pievieno sulai. Pieliek medu un atdzesē. Pasniedz glāzē ar ledus gabaliņiem.
Medus rabarberu limonāde
- 200 g rabarberi (notīrīti un sagriezti)
- 400 g medus
- 10 g koriandra sēkliņas
- 40ml citrona sulas
- 100ml minerālūdens
- pāris citrona šķēlītes
Nelielā pannā apgrauzē koriandra sēklas līdz tās kļūst viegli zeltainas, pievieno sagrieztos rabarberus un sasilda, sagaidi “čurkstoņu” un pievieno medu. Maisi līdz masa ir sasilusi, noņem no plīts un atdzesē. Pēc tam sablenderē viendabīgā masā.
Pasniedz lielā glāzē - lej daļu raberberu maisījumu, pievieno svaigi spiestu citrona sulu, glāzē ber sasmalcinātu ledu un pa virsu pārlej ar minerālūdeni, dekorē ar citrona šķēlītēm.
Veldzējošais punšs
- 750 ml sarkanā vīna
- 500 ml ābolu sulas
- 100 g medus
- 1 glāze zemenes
- 200 ml limonāde (citronu-laima, ingvera)
- Pāris laima daiviņas
- Ledus
Lielā krūzē jauc vīnu, ābolu sulu un medu. Pievieno veselas zemenes un laimu. Atstāj ievilkties vēsumā vismaz stundu. Lej glāzēs ar ledu un pievieno izvēlēto limonādi, rotā ar zemenēm un laima šķēlītēm.
Medus piparmētru limonāde
Sīrupam:
- 180 g brūnā cukura
- 180 ml ūdens
- 80 g sakapātas piparmētras
Limonādei:
- 750 ml ūdens
- 100 ml svaigi spiestas citronu sulas
- 3 ēdamkarotes medus
- Piparmētras
Vispirms pagatavo piparmētru sīrupu. Nelielā katliņā kopā maisa cukuru, ūdeni un sakapātās piparmētras. Vāra uz vidēji lielas uguns, kamēr cukurs izkusis. Noņem no plīts un atstāj 10 minūtes ievilkties, pēc tam izkāš caur sietu un pilda pudelē. Liek ledusskapī uz četrām stundām, šādi uzglabāt var līdz pat piecām dienām.
Lai pagatavotu limonādi, lielā krūkā sajauc piparmētru sīrupu, ūdeni, svaigi spiestu citrona sulu un medu. Pasniedz ar ledu un dekorē ar piparmētru lapiņām.