Medus receptes
 

Receptes MEDUS LIĶIERI UN DEGVĪNS

MEDUS LIĶIERI UN DEGVĪNS

Liķieri ir stipri un saldi alkoholiski dzērieni, ko parasti taisa pēc aukstā paņēmiena, sajaucot spirtu, ūdeni, augļu vai ogu esences un medu. Izmanto tikai tīru divas vai trīs reizes pārtvaicētu spirtu un tīru mīkstu ūdeni (labāk no avota). Esenču smaržai jāharmonē ar medus aromātu. Esences glabā aukstā tumšā vietā. Medu izšķīdina ūdenī (1 kg medus uz 0,5 l ūdens). Tad vāra, noņemot putas, un maisa , līdz šķidrums kļūst dzidrs. Noņem no uguns un atdzesē. Liķiera iekrāsošanai izmanto tikai dabīgas krāsviela - no ogām vai augļiem. Gatavojot medus liķierus, jāievēro operāciju secība: sākumā spirtam pielej esenci, rūpīgi sajauc un atstāj uz 12 stundām, pēc tam pielej vārītu medus šķīdumu, ūdeni un krāsvielas, ļauj nostāvēties. Glabājot liķieri kļūst garšīgāki, tiem ir ļoti patīkama smarža un ievērojams stiprums...

There is/are 23 receptes.
Pages: 1 2 3 »

Recipes from category: MEDUS LIĶIERI UN DEGVĪNS
ANANASU-MEDUS LIĶIERIS
ANĪSA-MEDUS LIĶIERIS
APELSĪNU-MEDUS LIĶIERIS
AVEŅU-MEDUS LIĶIERIS
BERGAMOTA-MEDUS LIĶIERIS.
DIĻĻU-MEDUS LIĶIERIS
INGVERA-MEDUS LIĶIERIS
KAFIJAS-MEDUS LIĶIERIS