Medus receptes
 

Receptes MEDUS KVASI

MEDUS KVASI
Medus kvass ir atspirdzinošs dzēriens ar patīkamu garšu. Tas ātri remdē slāpes, labvēlīgi ietekmē gremošanu un vielmaiņu. Kvass ir sens krievu tautas dzēriens, ko pazīst arī tautas Skandināvijā un citās zemēs. Šī dzēriena gatavošanā izmanto dabīgus produktus: rupja maluma rudzu un kviešu miltus, klijas, sausiņus, meža ogas, dažādas sulas , augļus, garšaugus. Ieraugam ņem vīna, maizes vai speciālu kvasa raugu. Ražošanai var izmantot rūpnieciski radītus koncentrātus. Kvasu izmanto par pamatu citiem ēdieniem: zupām, okroškām.

There is/are 12 receptes.
Pages: 1 2 »

Recipes from category: MEDUS KVASI
ATSPIRDZINOŠS MEDUS DZĒRIENS
Medu izšķīdina siltā vārītā ūdenī emaljētā traukā, pievieno raugu. Kad sāk rūgt, šķi...
DIENNAKTS KVASS
Rudzu maizi sagriež gabalos, izkaltē sabrūninot, saliek toverī, pārlej ar verdošu ūdeni, apse...
DZĒRVEŅU KVASS
Gatavas dzērvenes sastampā un pārlej ar 10 l ūdens un īsu brīdi (lai dzēriens nezaudētu krā...
DZIRKSTOŠS MEDUS DZĒRIENS
Karstā vārītā ūdenī izšķīdina medu, pievieno no citroniem izspiestu sulu, visu sajauc. Šķ...
IECIENĪTAIS KVASS
Medu, plānās šķēlītēs sagrieztu citronu un rozīnes pārlej ar siltu vārītu ūdeni, kurā i...
KVASS NO BĒRZU SULAS
Visus komponentus (bez rauga) sajauc, uzvāra, atdzesē un tad pievieno raugu. Raudzē, salej pudel...
LIETUVIEŠU KVASS
Sausiņus emaljētā traukā pārlej ar karstu ūdeni (50...70 grādi), ļauj atdzist līdz 25...30 ...
MEDUS KVASS AR OGU SULĀM
Medu izšķīdina ūdenī, vāra, noputo. Atdzesē līdz 30 grādiem, pievieno sulas un raugu. Norū...