Medus receptes
 

Receptes MEDUS IEVĀRĪJUMI

MEDUS IEVĀRĪJUMI
Tagad medus ievārījumi ir diezgan rets un izsmalcināts ēdiens, kaut agrāk bez tā neiztika neviena ģimene. No cukura ievārījumiem tie atšķiras ar patīkamu, maigu garšu, aromātu un ārstnieciskajām īpašībām. Šādam ievārījumam izmanto galvenokārt savvaļas ogas - meža zemenes, mellenes, avenes, dzērvenes, pīlādžogas. Izmanto tikai gaišo medu- liepziedu, dažādu pļavu ziedu, baltā āboliņa u.c. Ogas medū saglabā košo krāsu un dabīgo izskatu, lielisko garšu un sulīgumu. Medus ievārījumu var uzglabāt ļoti ilgi, tas nezaudē garšu un ārstnieciskumu. Tēja ar šādu ievārījumu ir īsta bauda un pirmā palīdzība saaukstēšanās gadījumā..

There is/are 8 receptes.
Pages: 1

Recipes from category: MEDUS IEVĀRĪJUMI
ĀBOLU IEVĀRĪJUMS ŽELEJA
Ābolus (labāk "Antonovku") sagriež daļās, izņem serdi, aplej katlā ar ūdeni un vāra pusstun...
AUGĻU SIERS AR MEDU
Lai augļu sieram būtu patīkamāka smarža, ņem pusi bumbieru un pusi ābolu. No abiem augļiem p...
BRŪKLEŅU IEVĀRĪJUMS CEPETIM
Vārošā medū ieber brūklenes ( tā iepriekš sietā aplej ar verdošu ūdeni), četrās daļās ...
BRŪKLEŅU IEVĀRĪJUMS I
Brūklenes pārlasa, nomazgā, saliek sietā un 2 vai 3 reizes aplej ar verdošu ūdeni, lai ogas za...
BRŪKLEŅU IEVARĪJUMS II
Ogas uz 2...3 minūtēm ieber verdošā ūdenī , ļauj tam notecēt un ieber bļodā ar uzsildītu ...
DZĒRVEŅU IEVĀRĪJUMS
Notīrītas un nomazgātas ogas blanšē 2...4 minūtes, saber uzsildītā medū un vāra vienā pa...
MEDUS IEVĀRĪJUMS NO DZĒRVENĒM , ĀBOLIEM UN RIEKSTIEM
Notīrītām dzērvenēm pielej pusglāzi ūdens un vāra zem vāka, līdz ogas kļūst mīkstas. Og...
MEŽA ZEMEŅU IEVĀRĪJUMS AR MEDU
Ogas rūpīgi pārlasa, mazgā aukstā ūdenī sietā, izber uz auduma un ļauj apžūt. Medu ielej ...