Medus receptes
 

Receptes MEDUS PRJAŅIKI

MEDUS PRJAŅIKI
Prjaņikiem parasti izmanto tumšo (griķu, viršu, kastaņu) medu. Gaišajiem mediem parasti pievieno dedzinātu cukuru. Gatavus prjaņikus pārklāj ar pūdercukuru, saberztu līdz krējuma biezumam, un ieliek siltā cepeškrāsnī, lai glazūra sacietē. Medus prjaņiki ilgi nekļūst cieti, tie ir garšīgi un īpaši patīk bērniem.

There is/are 6 receptes.
Pages: 1

Recipes from category: MEDUS PRJAŅIKI
LIETUVIEŠU PRJAŅIKI "MEDUOLIS"
Miltus apcep līdz zeltainai nokrāsai, izsijā un tajos ielej karstu medu. Pievieno garšvielas un ...
MŪŽĪGIE PRJAŅIKI
Olu dzeltenumus saberž ar cukuru, pievieno sodu un kanēli, sajauc, pielej medu, pakāpeniski piebe...
PRJAŅIKI "BITĪTE"
Uzvārītā medū ieber miltus(cik ņem), ielej degvīnu. Mīklu mīca tik ilgi, līdz tā kļūst b...
SVĒTKU PRJAŅIKS
Vakarā uzvāra medu, nepārtraukti maisot un noņemot putas. Atdzisušo medu ielej miltos un labi s...
VECMĀMIŅAS PRJAŅIKS
Medu saberž, līdz tas kļūst balts, iemīca tajā miltus, pakāpeniski pievieno olu dzeltenumus, ...
VIENKĀRŠIE MEDUS PRJAŅIKI
Uzsildītā medū iejauc 3/4 miltu, atdzisušā mīklā liek sviestu, sodu, citrona miziņu un labi ...